KRISTIAN LUNDBERG

KRISTIAN LUNDBERG

FÖRFATTARE | FÖRLÄGGARE | FÖRELÄSAREKristian Lundberg växte upp bland annat i stadsdelen Rosengård i Malmö, efterhand som en av få utan invandrarbakgrund, och framförallt i området kring Värnhem, där han gick i Rörsjöskolan, med en sjuk mor och en frånvarande far och fyra syskon. Han flackade sedan omkring på flera olika adresser, var i sin ungdom aktiv syndikalist och husockupant, och blev medlem i den malmöbaserade poesigruppen Malmöligan under 1980- och 1990-talet. Han är helnykterist sedan 26 års ålder efter en period med utsvävande liv och innan han debuterade som författare. Han sökte sig också alltmer till en växande kristen livssyn, där han också genomgick olika faser från en högkyrklig och katolsk längtan efter stramhet och ordning till en alltmer liberal, radikal allkärlekssträvan, och han säger sig själv se sitt liv och arbete som en "tjänstgöring" för ett större sammanhang, vilket också ofta genomsyrar hans författarskap. Han har senare också kallat sig kulturkonservativ och samtidigt kulturradikal.

Lundberg debuterade 1991 med boken Genom september och har sedan dess gett ut prosaböcker och diktsamlingar, ofta mer än en om året, och han har erhållit en rad priser och utmärkelser.


Foto: Erika Weiland Apelöga

2019 är Kristian aktuell med två nya böcker. under våren kommer diktsamlingen Requiem över en förlorad son på lindelöws förlag samt prosaboken Hur vi faller på Ordfront. Hur vi faller kommer i samband med bokmässan och kan sägas vara en fristående fortsättning på Yarden.

- PÅ GÅNG -


Kristian blev sent i livet diagnosticerad med ADHD, ett funktionshinder som präglat hela hans liv. Just nu planerar han att åka ut till skolor och patientföreningar och tala om sina erfarenheter. Vill ni ha besök? Boka Kristian som föreläsare nedan.

BOKA KRISTIAN

BHouse. Copyright @ All Rights Reserved.

BANK